Het verschil tussen een rolgordijn en een normaal gordijn

28/03/2024
|
99

Raamdecoratie is er in alle soorten en maten. Twee populaire opties zijn rolgordijnen en normale gordijnen. Het verschil tussen een rolgordijn en een normaal gordijn leggen we voor je uit in deze blog. De voor- en nadelen van beide komen aan bod, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw interieur.

Bediening van een rolgordijn en normaal gordijn

Om mooie plooien te krijgen in een gordijn, moet je het handmatig bedienen. Als je ze net iets te veel naar links of naar echts opentrekt dan kunnen de plooien niet gelijkmatig of mooi zijn. Bij rolgordijnen is het simpel. Ze zijn eenvoudig te bedienen met een ketting, koord of elektrische afstandsbediening. Doordat rolgordijnen aan een stuk alleen naar boven of beneden kunnen, zijn ze altijd gelijk.

Is een rolgordijn of gewoon gordijn beter tegen lichtinval?

Een rolgordijn verduisterend op maat biedt uitstekende controle over lichtinval. Ze zijn verkrijgbaar in transparante, luchtdoorlatende en verduisterende varianten. Gewone gordijnen hebben minder controle over lichtinval. In Between gordijnen zijn voor privacy een uitstekende keuze, maar verduisteren niet volledig.

Het verschil in uitstraling

Rolgordijnen hebben vaak een strakke en moderne uitstraling en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, materialen en patronen. Gordijnen zijn gekenmerkt om hun klassieke en chique uitstraling. Bij normale gordijnen heb je meer keuze in stof, plooien en designs dan bij rolgordijnen. Beide kunnen de perfecte gordijnen voor in jouw woonkamer zijn.

Welke raamdecoratie voor verschillende ruimtes

Gordijnen nemen meer ruimte in beslag dan rolgordijnen. Dit komt doordat deze van plafond tot vloer opgehangen dienen te worden. Rolgordijnen daarentegen zijn compact en nemen daardoor weinig ruimte in beslag. Overweeg dus goed, hoe groot de ruimte is waar je de raamdecoratie wilt ophangen. Het moet passen bij de vloer en de rest van het interieur

Prijsverschillen tussen een rolgordijn en een gewoon gordijn

Rolgordijnen zijn over het algemeen goedkoper dan andere gordijnen. Normale gordijnen kunnen sterk in prijs variëren. Dit komt doordat het soort stof, lengte en design sterk uiteen kunnen lopen. De levensduur van beide raamdecoratie is erg lang. Mits je beide goed weet te onderhouden, kun je er lang plezier van beleven.

Onderhoud en reiniging

Beide raamdecoraties hebben onderhoud nodig. Wel is het zo dat rolgordijnen iets makkelijker zijn te reinigen dan gewone gordijnen. Rolgordijnen kun je makkelijk met een stofzuiger of vochtige doek schoonmaken, terwijl gordijnen vaak in de wasmachine gewassen moeten worden. Sommige gordijnen moeten zelf naar de stomerij gebracht worden.  

Het verschil tussen een rolgordijn en normaal gordijn in jouw woning

De keuze tussen een rolgordijn en een gordijn hangt af van jouw interieur, behoeften en budget. Bij een landhuis en een villa kies je wellicht ander raamdecoratie dan in een appartement met veel ramen. Rolgordijnen zijn praktisch en voordelig, terwijl gordijnen meer sfeer en uitstraling creëren. Nu je weet wat het verschil tussen een rolgordijn en een normaal gordijn is, kun je de juiste keuze maken. Combineer beide voor een optimale raamdecoratie! Kies een rolgordijn voor lichtregeling en privacy, en voeg gordijnen toe voor extra sfeer en decoratie in jouw woning.

Het verschil tussen...  Het verschil tussen een landhuis en een villa 

Lees ook het verschil tussen een huurwoning en koopwoning

Recent

Het verschil tussen nubuck en suède

17/07/2024

Het verschil tussen house en techno muziek

12/07/2024

Het verschil tussen vastgoed en onroerend goed

11/07/2024

Het verschil tussen WA, WA+ en All risk verzekeringen

10/07/2024

Het verschil tussen een spaarlamp en LED lamp

09/07/2024

Meer in deze categorie

© Copyright Het verschil tussen 2024
hello world!