Het verschil tussen linoleum en een pvc-vloer.

28/05/2024
|
23

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer in je huis en twijfel je tussen een linoleum en een pvc-vloer? In dit artikel wordt precies beschreven wat het verschil is tussen linoleum en een pvc-vloer.

Kies voor duurzaa: kies voor linoleum.

Linoleum is een supersoepel en elastische vloerbedekking. Deze wordt heel vaak in bijvoorbeeld sporthallen gelegd. Deze vloer bestaat voor 98% uit natuurlijke materialen. Zo bestaat het uit lijnolie, harsen, hout en kalksteenmeel. Linoleum is een zeer milieuvriendelijke vloer. Als je dus meer duurzame elementen in je huis wil, is linoleum de perfecte vloer. Vanwege het vrij gladde en duurzaam oppervlak is de vloer slijtvast en makkelijk te onderhouden. Daarnaast biedt het ook nog andere voordelen. Zo is het warm voor de voeten, geluiddicht, brandvertragend en het kan worden gecombineerd met vloerverwarming op warm water. Meer weten over deze duurzame vloer? Lees hier meer over lineum vloeren.

vloer

Pvc-vloer

Ook een pvc-vloer is een elastische vloerbedekking. Deze vloerbedekking biedt ook verschillende voordelen. Zo zijn pvc-vloeren slijtvast en kunnen daarom grote belastingen aan. Een PVC-vloer kan zeker wel tegen een stootje. In sommige gevallen heeft deze vloer een onderlaag nodig. Het kan losjes worden neergelegd en losjes worden gelijmd. Ook kan een PVC-vloer gemakkelijk gelijmd worden. PVC is gemaakt van kunststof. Het hoofdbestanddeel wordt polyvinylchloride genoemd.

vloer

Wat is het verschil tussen pvc en een linoleum vloer.

Het belangrijkste verschil tussen de twee vloerbedekkingen is hun materiaalsamenstelling. Linoleum is een volledig natuurlijk product. PVC wordt gemaakt met synthetische kunststoffen en weekmakers. Beide vloeren zijn zeer robuust. Ze zijn beide eenvoudig te installeren en kunnen beide goed gecombineerd worden met vloerverwarming. PVC is wel vaker iets minder duur in aanschaf, in tegenstelling tot linoleum. Op ecologisch loopt linoleum voorop, omdat het een veel duurzamer product is. Je kan linoleum beter niet in een vochtige ruimte leggen. Je kunt dan beter pvc gebruiken. Bij koud weer kan een serre snel vochtig worden omdat de verwarming dan aanstaat.

Onderhoud

Ook zit er verschil in onderhoud. Pvc-vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn makkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem. Voor deze vloer is geen speciale onderhoud nodig. Wel is het belangrijk dat je de vloer niet te nat maakt tijdens het dweilen. Bij linoleum is er een toplaag van belang. Deze dient goed onderhouden te worden en soms ook vervangen te worden.

Bij het aanleggen van een pvc-vloer is het belangrijk dat er eerst een ondervloer wordt geplaatst. Bij linoleum vloeren hoeft dit niet (behalve als ze niet gecertificeerd zijn).

Nadelen van een linoleum vloer

Zoals je al bij de verschillen al hebt kunnen lezen, heeft een linoleumvloer ook een aantal nadelen. Zo is deze vloer niet geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers, is de plaatsing van de vloer niet eenvoudig. Als de vloer dun is kan het op zijn tijd ook gaan barsten. Ook is deze vloer redelijk duur. De gemiddelde prijs ligt ongeveer tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter.

Het verschil tussen...  Wat is het verschil tussen een sauna en een stoombad?

Recent

Het verschil tussen pilates en yoga

13/06/2024

Het verschil tussen hoger beroep en cassatie

13/06/2024

Het verschil tussen verdriet verwerken en verdriet opkroppen

12/06/2024

Het verschil tussen sedumcassettes en sedummatten

07/06/2024

Het verschil tussen borstvoeding en flesvoeding

06/06/2024

Meer in deze categorie

© Copyright Het verschil tussen 2024
hello world!