Het verschil tussen parasieten en wormen bij huisdieren

08/11/2023
|
124

Parasieten en wormen zijn complicaties die je liever niet wilt hebben bij je huisdieren, maar ze kunnen toch voorkomen. Het is dan ook belangrijk dat je goed oplet bij je huisdier, want je wilt dit zo snel mogelijk genezen. Het is geen fijn gevoel voor je huisdier en daarom wil je hem of haar er ook niet te lang mee laten lopen.

Parasieten

Parasieten worden gezien als organismen die zich maar op één manier kunnen voortplanten. Dit kan alleen gebeuren ten koste van een plant of dier. Bij dieren leven ze op de huid of in de darmen. Als ze zich eenmaal hierin hebben genesteld dan gaan ze vanzelf groeien en vermenigvuldigen. Op deze manier zal het desbetreffende dier. De meeste problemen kan je voorkomen door middel van goede hygiëne, preventieve maatregelen en regelmatig controleren. Als er een moment komt dat je denkt dat er parasieten in het spel zijn dan moet je zo snel mogelijk maatregelen gaan nemen, want je wil die snel verwijderen voordat er schade toegebracht kan worden aan het dier.

In het geval dat er bekend is dat er parasieten in het spel zijn is het belangrijk om alles goed schoon te maken. Het draait dan nadrukkelijk om alle plekken waar de hond is geweest en vaker komt. Door middel van het ontsmetten en schoonmaken zorg je ervoor dat alle restanten weg zijn en ook niet snel terug kunnen komen. Je kan de hond preventief beschermen tegen parasieten door middel van het gebruiken van anti-parasieten producten. Het doel van deze producten is om ervoor te zorgen dat de parasieten weg blijven van uw huisdier en nieuwe besmettingen te voorkomen.

Wormen

Wormen zijn organismen die zich in het lichaam van uw huisdier nestelen en zich voeden met het desbetreffende dier. Bij wormen zijn er veel verschillende soorten die kunnen voorkomen bij de huisdieren zoals longwormen, hartwormen, haakwormen en zeepwormen. Deze wormen kunnen zich op meerdere plaatsen in het lichaam bevinden zoals de darmen, longen, het hart en andere organen van het dier. Worminfecties kunnen leiden tot symptomen zoals braken, diarree, gewichtsverlies en in ernstige gevallen kan het de dood van uw huisdier zijn. Het is dus belangrijk om hier heel goed mee op te letten en ook regelmatig te laten checken en behandelen. Je wilt ervoor zorgen dat iedere 3 maanden een check wordt gedaan door de dokter gecombineerd met een ontwormbehandeling. Hierdoor kan je er zelf voor zorgen dat er een zo klein mogelijk risico is dat jouw huisdier deze besmettingen krijgt.

Hoe kan je het herkennen bij jouw huisdier?

Het herkennen van parasieten en wormen bij het huisdier kan soms lastig zijn, omdat de symptomen kunnen variëren afhankelijk van het type parasiet of worm en de ernst van de infectie. Zo kan het zijn dat een huisdier veel jeuk heeft. Het kan dan zijn dat het huisdier vaak op een specifieke plek krabt of bijt. Zo kan het ook zijn dat een huisdier veel doet braken of diarree heeft. Worminfecties kunnen leiden tot maag-darmproblemen. De grootste duidelijke factor is als het huisdier wormen heeft zitten in de ontlasting. Dit is het duidelijkste teken van een infectie. Het is aan te raden om het huisdier altijd in de gaten te houden en als bepaalde symptomen op gaan vallen er extra op letten of een afspraak maken. Het is altijd beter om te voorkomen dan genezen.

Het verschil tussen...  Wat is het verschil tussen een burn-out en overspannenheid?

Vond je dit nu interessant en ben je op zoek naar nog meer verschillen, maar dan tussen dieren die erg op elkaar lijken? Dan is deze blog: Het verschil tussen een hommel en een bij echt iets voor jou! Wil je daarna nog een lezen? Lees dan: Het verschil tussen een krokodil en een alligator of verschil tussen mieren en termieten

Recent

Het verschil tussen nubuck en suède

17/07/2024

Het verschil tussen house en techno muziek

12/07/2024

Het verschil tussen vastgoed en onroerend goed

11/07/2024

Het verschil tussen WA, WA+ en All risk verzekeringen

10/07/2024

Het verschil tussen een spaarlamp en LED lamp

09/07/2024

Meer in deze categorie

© Copyright Het verschil tussen 2024
hello world!