Het verschil tussen een shisha pen en een vape

21/05/2024
|
30

Tegenwoordig worden vapes steeds populairder. Je hebt ze in allerlei keuren en smaken. Veel mensen doen overspannenheid en stress. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een shisha pen en een vape? Lees het allemaal in dit artikel.

Wat is een shisha pen?

Een shisha pen is een kleine elektronische waterpijp die een gearomatiseerde vloeistof verdampt. Deze pen heeft allerlei kleuren en smaken. Hiervoor moet je shisha kolen kopen. Bij het inhaleren van de damp komt er aroma vrij. Een shisha pen bevat geen nicotine of teer, maar wel andere organische vloeistoffen. Ook zijn er shisha-pennen die wel nicotine bevatten. Kenmerken van een vishappen hebben ervoor gezorgd dat ze als trendy accessoire worden gezien. Tegenwoordig zie je heel veel mensen met lekker weer genieten op het terras met een vape.

vape

Hoe werkt een shisha-pen?

Een shisha-pen werkt via verdamping. Tijdens deze verbranding komen er veel giftige stoffen vrij. Het heeft een batterij en ook kun je de vloeistof erin aanvullen. Wanneer er een trekje wordt genomen, wordt door de zuiging de batterij geactiveerd. Deze laat vervolgens het verwarmingselement werken, waardoor het LED-lampje aangaat. Als het element heter wordt, verdampt de vloeistof.

Wat is een vape?

Een vape is een elektronische sigaret met een batterij. Het wordt ook wel een e-sigaret genoemd. Een vape bevat geen tabak, maar wel een vloeistof. Deze vloeistof bevat vaak nicotine. Vape zorgt er voor dat de vloeistof wordt verwarmd, waardoor de vloeistof verdampt. Sommige vapes kan je bijvullen met vloeistof en sommige kun je opladen met een stopcontact. Ook heb je vapes die je na gebruik weg kunt gooien.

Wat is het verschil tussen een shisha pen en een e-sigaret?

Wat zijn nu de verschillen tussen een shisha pen en een vape? Het verschil tussen een shisha pen en een vape, is dat een vape is ontworpen om een nicotinestoot te leveren aan tabaksrokers en een shisha pen is ontworpen om te gebruiken als een genotmiddel. Hier zit geen nicotine. Een vape wordt vaak constant gebruikt. Onderdelen van een e-sigaret moeten vervangen worden. Een shisha pen is daarentegen is ontworpen voor recreatief gebruik in sociale situaties. Ze worden niet constant gebruikt, dus ze hoeven ook niet vervangen worden. Een e-sigaret dat navulbaar is, heeft meerdere set-ups. De meeste e-sigaretten hebben een knopje nodig om te activeren.

vape

Wat zijn de effecten van vapen?

Vapen brengt verschillende gezondheidseffecten mee. De bloeddruk stijgt en de ademhaling wordt iets sneller. Lees hieronder wat de gezondheidseffecten worden van vapen.

Verslaafd aan nicotine

Nicotine is een van de meest verslavende stoffen. Als je verslaafd bent aan nicotine is het moeilijk om te stoppen. Als je vaak nicotine binnenkrijgt, kan dat schade aan je hersenen veroorzaken. Langdurige veranderingen kunnen leiden tot verslavingen.

Longproblemen

Er zijn steeds meer tekenen dat het inademen van damp voor flinke problemen in de luchtwegen kan zorgen. Zoals irritatie en ontstekingen.

Nicotinevergiftiging

Het binnenkrijgen van een hoge dosis nicotine kan voor een nicotine vergiftiging zorgen. Hier kun je een duizelig en misselijk gevoel van krijgen. Bij een nicotinevergiftiging is er medische zorg nodig

Het verschil tussen...  Wat is het verschil tussen een burn-out en overspannenheid?

Recent

Het verschil tussen pilates en yoga

13/06/2024

Het verschil tussen hoger beroep en cassatie

13/06/2024

Het verschil tussen verdriet verwerken en verdriet opkroppen

12/06/2024

Het verschil tussen sedumcassettes en sedummatten

07/06/2024

Het verschil tussen borstvoeding en flesvoeding

06/06/2024

Meer in deze categorie

© Copyright Het verschil tussen 2024
hello world!